En konferens är ett viktigt möte som sträcker sig över en eller flera dagar. Syftet med konferensen varierar, alltifrån att presentera nya idéer, förbättra samarbetet i en grupp, eller komma fram till viktiga beslut. För att uppnå målet med konferensen är det viktigt att samtliga deltagare mår som bäst och att all teknik och service fungerar. Ibland diskuteras mycket konfidentiella ämnen, vilket gör att en diskret och avskild miljö med möjligheter till eftertanke passar.

Alla krav man kan ha på en konferens kan uppfyllas genom en konferens i slottsmiljö. I Sverige erbjuds vackra och funktionella konferensanläggningar över hela landet, vilket gör att man kan välja ett slott som ligger nära om man vill att deltagarna enkelt ska kunna ta sig dit och hem samma dag, eller längre bort om man önskar övernattning.

Minst lika viktigt som miljön är maten på en konferens. Hälsoprofil, gourmet eller lättare eftermiddagsfika kan beställas efter deltagares och arrangörers önskemål. God mat är en stor del av många människors liv och förhöjer det positiva bestående minnet av en konferens. Erfarna kockar och köksmästare hjälper till med val av meny beroende på vad man som kund har för önskemål och syfte med sin konferens.

Då gamla slott oftast inrymmer både balsalar och mindre lokaler finns flexibilitet för både små och stora sällskap. Ska något presenteras i hörsal för många åhörare finns modern teknik i gamla lokaler med fantastisk takhöjd och vackert ljusinsläpp. Mer privata samtal eller mindre grupparbeten kan med fördel genomföras i små angränsande rum med lika vacker miljö.

Avslappnande, informella samtal kan föras i bekväma soffor i någon av slottets salonger där det ofta erbjuds kaffe och te med bakverk eller mer hälsosamma alternativ.

Oavsett behov, storlek på sällskapet eller konferensens inriktning finns ett slott som uppfyller alla ens önskemål på perfekt avstånd från arbetsplatsen.