Dagens arbetsliv är hektiskt för de flesta. Vissa sitter och skriver rapporter, presentationer eller gör beräkningar i öppna kontorslandskap. Andra kanske arbetar på lager, sitter i kassan i butik eller arbetar med människor i sjukhusmiljö, på förskola eller i skola. Oavsett var man arbetar mår man bra av ett miljöombyte då och då. En konferens ska självklart ha mötets syfte i fokus, men för att deltagarna ska vara koncentrerade och engagerade är det viktigt att både kropp och själ mår bra.

Att konferera i vacker slotts- eller herrgårdsmiljö är något som passar alla. Svenska slott och herrgårdar ligger i princip alltid naturskönt omgivna av vatten, skog eller vidsträckta åkrar. Närmast herrgården eller slottet brukar det finnas alléer, parker och stora öppna ytor för sällskap och avkoppling. Möjligheten till pauser, ensam eller tillsammans med kollegorna, är viktig. Att vandra under ståtliga trädkronor där solljuset silas ned genom ljusgröna löv, eller en höstpromenad längs ett stilla, dimmigt vatten, ger reflektion och stillhet som hjälper koncentrationen under föreläsnings- eller arbetspass.

Interiören i vackra konferensanläggningar i herrgårdar och slott gör inte heller någon besviken. Höga spröjsade fönster ger vackert ljusinsläpp i de vackra rummen med lång historia. Många herrgårdar är inredda med möbler och textilier i tidstypisk stil för själva byggnadens ålder.

Miljön i herrgårdar andas på samma gång lugn och koncentration, vilket ger en utmärkt bakgrund till viktiga möten.

Medan miljö och inredning är klassisk är konferenstekniken uppdaterad för att ge sömlös perfektion för presentationer och gruppdiskussioner.

Alla herrgårdar och slott är dock inte inredda i historisk stil. Här och var finns exempel på annorlunda stil, t.ex. på Görvälns slott i Järfälla där man leker med en historiska stilen samtidigt som man öser på med fuskpäls, guldspray, glitter och discoljus som både passar in och bryter av mot klassisk slottsmiljö.

Det finns ett stort urval av vackra anläggningar att konferera på i Sverige- satsa på ett miljöombyte för ett lyckat möte,