En konferens på en herrgård är ofta uppskattat av både arrangörer och deltagare för ett viktigt möte, en gruppaktivitet eller en kick-off. Herrgårdsweekends passar även perfekt för privatgäster som vill komma ifrån vardagen en stund, uppleva vackra miljöer, äta gott, prova någon aktivitet och sova som en kunglighet i anrik miljö. Men hur hittar man de finaste herrgårdarna?

Hitta den perfekta herrgården för vistelsen

Vad som är en perfekt herrgård är olika beroende på person och behov. Vill man ha en konferenslokal som erbjuder skönhet, natur men samtidigt toppmodern mötesteknik? Är man ute efter en avskild weekend i småskalig miljö utan att behöva tänka på arbete och därmed vill undvika även andras konferenser? Söker man aktiviteter i form av äventyrsbana, spökvandring eller mordmysterier, eller ska upplevelsen vara kulinarisk med gemensam matlagning och vinprovning?

Herrgårdar och slott finns över hela Sverige. Bara i t.ex. Sörmland finns ca 400 herrgårdar och slott. Alla är inte tillgängliga för allmänheten, men det finns tillräckligt många för att valet ska kunna bli en riktig djungel. Mycket information finns självklart att få på herrgårdarnas egna hemsidor, men denna information är kommersiell och inriktad på att ge ett gott intryck av herrgården eller slottet. Områden med förbättringspotential brukar inte beskrivas så tydligt, men detta är nog så viktigt när man ska göra sitt val av res- eller konferensmål.

valnot.se finns genuina, oberoende recensioner från besök på olika herrgårdar där alltifrån miljö, service, natur, sängar och frukost beskrivs och bedöms. Detta är en hjälp för den som ska anordna en konferens eller överraska sin partner med en romantisk weekend. Här beskrivs både positiva och negativa aspekter med herrgården eller slottet, samt när besöket gjordes. Detta gör att man som potentiell gäst får ytterligare information till sitt beslutsunderlag och har större chans att få den perfekta upplevelsen på en vacker herrgård.